София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БОЖИНОВ НАПРЕД В ШАМПИОНСКА ЛИГА

ПАРТИЗАН ОТНОВО ПОБЕДИ ШАМПИОНА НА ГРУЗИЯ

9 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Отборът на Партизан с Валери Божинов в състави си записа успех с 2:0 срещу грузинския Дила Гори в мач реванш от втория предварителен кръг на Шампионска лига. Головете за успеха отбелязаха Брашанац в 37-мата и Умару в 64-тата. 

Българският нападател Валери Божинов излезе титуляр и остана на терена до 68-мата минута. 

Първата среща между двата тима отново беше спечелена от сръбския шампион, но с минималното 1:0. Така с общ резултат 3:0 Партизан продължава в 3-ти кръг от квалификациите за влизане в групите на ШЛ. 

Двубоят започна добре за гостите, които наложиха контрол на терена. Така се стигна до 37-мата минута, когато Петрович намери Брашанац и последния откри резултата.

На почивката треньорът на Сосиашвили направи две промени, но те не оказаха влияние на играта. В 64-тата минута камерунският нападател Умару удвои аванса на гостите. Асистент за гола беше Живкович. 

Четири минути по-късно Валери Божинов напусна терена, като беше заменен от Нинкович. 

До края на срещата не се случи почти нищо интересно. Играчите на Партизан контролираха мача, а домакините се опитваха да върнат поне едно попадение. 

Така в следващата фаза сръбският шампион ще се изправи срещу победителя от двойката Стяуа Букурещ - Тренчин. Първата среща завърши с успех от 2:0 за румънците. Реваншът в Румъния е утре от 21:30 часа. 

Автор: Павел Колев