София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Игор Тиаго се завърна с гол, но Фиорентина ликува на ''Артемио Франки''

В първата минута на добавеното време Фиорентина стигна до успеха, след като удар на М`Бала Нзола се отби в страничния стълб, но при добавката анголецът се разписа за 3:2

15 дниФутбол 23 Симеон Кисьов

Фиорентина стигна до драматичен успех с 3:2 над Клуб Брюж в първия полуфинален сблъсък между двата тима от Лигата на конференциите.

Италианците поведоха с гол на Рикардо Сотил, но Ханс Ванакен от дузпа изравни резултата на "Артемио Франки". Андреа Белоти отново даде аванс на "виолетовите" в 37-ата минута. Гостите останаха с човек по-малко в 60-ата минута, а само минути след това бившият футболист на Лудогорец Игор Тиаго, който пропусна реванша с ПАОК от 1/4-финалите, възстанови равенството във Флоренция. Победното попадение бе дело на М`Бала Нзола.

Домакините поведоха в резултата в петата минута, когато Рикардо Сотил получи подаване на ръба на наказателното поле, освободи си пространство за изстрел и прати неспасяемо топката във вратата на Брюж за 1:0.

В 15-ата минута Майкъл Оливър отсъди дузпа за Брюж заради игра с ръка. Зад топката застана Ханс Ванакен, който прати топката във вратата на Терачано.

В 37-ата минута Фиорентина отново поведе в резултата. Шут на Бонавентура бе отразен от стража на Брюж, но при добавката Андреа Белоти бе точен за 2:1.

В 60-ата минута Брюж остана с човек по-малко, след като Рафаел Ониедика получи втори жълт и респективно червен картон.

Три минути, след като остана с десет човека Брюж успя да изравни. Тиаго пое дълъг пас от Йорне Спилеерс, справи се с Лука Раниери и с кинжален удар прати топката във вратата на Терачано за 2:2.

В първата минута на добавеното време Фиорентина стигна до успеха, след като удар на М`Бала Нзола се отби в страничния стълб, но при добавката анголецът се разписа за 3:2.