Гледай
на живо

Септември (София) победи Пирин (Благоевград) с 1:0

Столичани взеха трите точки и от Пирин

Септември (София) победи Пирин (Благоевград) с 1:0

Септември (София) успя да се наложи с минималното 1:0 в домакинството си на Пирин (Благоевград) в последната среща от програмата на 15-ия кръг на Първа лига. За тима на Николай Митов това е четвърта поредна победа в първенството, като и предишните три бяха постигнати със същия резултат - по 1:0 над Витоша (Бистрица), Верея и Дунав. 
Героят и тази вечер беше Борис Галчев. Капитанът на Септември, който преди седмица донесе трите точки на отбора си и в гостуването в Русе, наказа Пирин в 9-ата минута. Антони Иванов центрира, Галчев излезе сам срещу Благой Макенджиев, преодоля го и с лекота отбеляза в опразнената врата на бившия си клуб - 1:0. 
До края повечето ситуации бяха за гостите, водени от Милен Радуканов. Вратарят на домакините Янко Георгиев обаче пази на висота и на няколко пъти отчая "орлетата" с безупречните си намеси. 
Дебют за Септември пък записа австрийският защитник Патрик Весели, който игра цял мач. Срещата се игра пред полупразните трибуни на Националния стадион "Васил Левски".
След минималния успех тимът от столицата събра 19 точки и се изкачи на деветото място в класирането. Пирин е на 12-ата позиция с 13 точки.