София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Байерн и Реал сътвориха зрелище в Мюнхен

Двата гранда решават всичко на реванша в Мадрид след седмица

21 дниФутбол 14 Симеон Кисьов

Байерн и Реал Мадрид сътвориха зрелищно равенство 2:2 на „Алианц Арена“ в първи полуфинален мач от Шампионската лига и ще решават всичко на реванша след седмица.

Домакините започнаха вихрено и Лерой Сане бе изведен на великолепна позиция от Хари Кейн още в първите секунди, но ударът му бе спасен от Андрий Лунин. В шестата минута Хари Кейн нанесе удар от границата на наказателното поле, но право в ръцете на Лунин, а минута по-късно Сане навлезе в пеналта, но шутира над вратата на гостите. В деветата минута Хари Кейн видя, че Андрий Лунин е излязъл и шутира от центъра на терена, но топката премина над вратата.

Последваха пропуски на Джамал Мусиала и Томас Мюлер, а в 21-вата минута Реал стигна до първата си ситуация при късо изпълнение на корнер. Тони Кроос намери Винисиус Жуниор, който стреля много високо над вратата, но три минути след това се реваншира за пропуска си. Кроос пусна гениално подаване към Винисиус Жуниор и бразилецът сам срещу Мануел Нойер, след което го преодоля за 0:1.

След гола баварците се настаниха в половината на "кралете" и в 30-ата минута Леон Горецка шутира от границата на наказателното поле, но ударът му бе блокиран от бранител. В 42-рата минута Хари Кейн изпълни пряк свободен удар пред наказателното поле, отсъден за нарушение срещу Мусиала, но прати топката встрани от вратата. Три минути след това и Реал получи свободен удар за нарушение срещу Джуд Белингам. Родриго шутира, но от главата на Хари Кейн топката излезе в корнер, след който не последва нищо интересно.

В 51-вата минута Реал Мадрид организира първата добра атака за второто полувреме. Винисиус напредна на контраатака, но загуби баланс и все пак пусна към Белингам, който намери Кроос на границата на наказателното поле, германецът стреля елегантно към далечния ляв ъгъл, но Нойер предугади намеренията му и успя да избие.

В 53-ата минута Байерн Мюнхен изравни! Конрад Лаймер пусна към Лерой Сане, който премина на слалом през защитата на Реал Мадрид и си освободи порстранство за удар, какъвто нанесе в близкия ляв ъгъл на вратата на Андрий Лунин, който нямаше шанс за реакция - 1:1.

В 56-ата минута Джамал Мусиала напредна по левия фланг и навлезе в наказателното поле, където бе спънат от Лукас Васкес, а Клеман Тюрпен не се поколеба и отсъди дузпа. Зад топката в 57-ата минута застана Хари Кейн, който стреля елегантно в долния десен ъгъл, излъга Лунин и отбеляза за 2:1.

В 62-рата минута Родриго проби по десния фланг и навлезе в наказателното поле, откъдето нанесе удар, но Ерик Дайър скъси дистанцията и блокира. Две минути след това се стигна до неразбирателство в защитата на Байерн и Винисиус имаше добра възможност, но и неговият шут бе блокиран.

В 66-ата минута Мазрауи проби отляво и намери Хари Кейн в наказателното поле, англичанинът нанесе удар, който излезе в кпрнер след рикошет. При последвалото центриране Ерик Дайър бе забравен и нанесе опасен удар с глава, но Лунин се справи.

В 73-ата минута Реал Мадрид организира добра атака отдясно, Федерико Валверде пое топката и нанесе удар от малък ъгъл, който бе блокиран. Шест минути след това Лука Модрич даде великолепен извеждащ пас за Винисиус, който остана сам срещу Нойер от малък ъгъл и стреля, а варатрят изби в ъглов удар.

В 82-рата минута Родриго проби в наказателното поле, където бе спънат от Ким Мин-джае и Тюрпен отново непоколебимо отсъди дузпа. Изпълнението дойде в 83-ата минута и с него се нагърби Винисиус, който хладнокръвно стреля в средата на вратата и излъга Нойер - 2:2.