петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      БОРИСОВ И СТАНИШЕВ СЕ ОБЕДИНИХА

      Министър-председателят Бойко Борисов и председателят на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев се обединиха за приемането на България в Шенген, съобщиха от правителствената пресслужба.
      Двамата лидери разговаряха тази сутрин в Постоянното преставителство на България в Брюксел. Станишев и Борисов обсъдиха координиране на общи действия за незабавното поставяне на въпроса за приемането на България в Шенген пред европейските лидери. Борисов и Станишев се разбраха въпросът за присъединяването ни в Шенгенското пространство да бъде поставен на подготвителните срещи на ЕНП и ПЕС преди заседанието на Европейския съвет.
      „Имаме обща позиция за Шенген. България изпълни всички критерии за приемането на страната ни в Шенген“, заяви премиерът Борисов след срещата. „Докато съществува тази Берлинска стена в ЕС, няма да има обща ефективна сигурност и след като България е изпълнила своите изисквания, както казват Европейската комисия и Европейският парламент, е редно и е време да станем член на Шенген“, заяви от своя страна председателят на ПЕС Станишев.
      Двамата лидери се обединиха и около позицията за намирането на мирно и дипломатическо решение за кризата в Украйна.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ