вторник, 24.09.24
15.8 C
София
20 C
Пловдив
23.9 C
Варна
Search Suggestions

      МВР СЪС ЗАСИЛЕНИ АКЦИИ ПО ПЪТИЩА И ЦЪРКВИ

      Днес МВР стартира акция „Скорост“. Пътната полиция ще следи за спазването на ограничения на водачите на автомобили. Ако бъдат установени нарушения, шофьорите ще бъдат глобени на място.
      Ще бъде контролирано и движението на тировете, от 16 до 20 ч. Освен за превишена скорост, от КАТ ще проверяват изправността на автомобилите, документите на нейния собственик и водач, и дали пътниците са с поставени предпазни колани.
      Другата акция, която служителите на реда организират, е „Алкохол“. По време на нея ще през всички празнични дни ще се проследява дали шофьорите са трезви зад волана. В акцията ще се включат максимален брой униформени лица.
      Под засилен контрол ще са третокласните и общински пътища. Под наблюдение ще са районите около нощни заведения и такива с консумация на алкохол.
      МВР ще осигури и допълнителни мерки за сигурност по време на почивните дни по Великден. Служителите ще патрулират в близост до най-големите православни храмове.
      Служители на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ са извършили проверки на 1404 манастира, църкви и параклиси преди началото на празничните богослужения. Констатирани са нарушения, като най-често са свързани с липса на изправност в евакуационното осветление, неуредици в организацията по пожарна безопасност и недостиг на уреди за пожарогасене.
      По време на богослуженията 89 полицаи ще дежурят в някои от най-големите храмове в София, Бургас, Монтана, Враца, Габрово, Кюстендил, Ловеч, Пловдив, Смолян, Сливен, Хасково и Шумен.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ