петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
20.3 C
Варна
Search Suggestions

      СМЕТНАТА ПАЛАТА ГИЛОТИНИРА ББЦ

      Благодаря ви, че проявихте интерес към нас, каза Николай Бареков в студиото на предаването „Здравей България“ по Нова тв. Той беше поканен, за да коментира политическите обрати пред България без цензура.
      Подадохме си в срок декларацията в Сметната палата, в този момент ръководството на институцията беше сменено, обясни той. След което преди седмица научих, че оставаме без субсидия. Вижте, аз всичко научих от вестниците, ние си подадохме декларацията, но никои не ни уведоми за решението, подчерта той.
      Става въпрос за 800 дарители. Всяка партия, която стартира без субсидия, разчита на дарители. Ние спазвахме закона, не сме го заобикаляли.
      Сметната палата гилотинира нашата партия под претекст, че сме изпуснали срока. Става въпрос за дребен пропуск. Липсват няколко ЕГН-та на дарители, които обаче веднага бяха възстановени. От вестник „Дневник“ научихме, че липсват около 10 на сто от тези данни. Оказва се, че те били подадени в грешен формат в PDF, а не в ЕXCEL. Но това беше коригирано веднага, каза още той.
      Какво ли не четохме за нас, за избирателите ни. Ясно е кой избра тази Сметна палата и чии интереси обслужва тя. С това нейно решение беше гилотинирана единствената опозиционна партия у нас. Целта е да се унищожи една голяма българска партия, каза още той.
      Ако се стигне до отнемане на нашата субсидия, ще сезираме Европейската сметна палата. Аз днес пътувам за Страсбург, където ще проведа разговори с нашите партньори в Европарламента, заяви Бареков.
      Има ли вестник у нас, който да не обслужва управлението, попита реторично той и сам отговори, че няма. Аз чета всички вестници от години. Ту съм герой, ту съм лош. Кажете ми как става това.
      В момента има една голяма братска прегръдка между ГЕРБ и ДПС. Това е управлението на страната ни. Догодина по това време хорото ще се е завъртяло още един път. Аз само ще остана да гледам, допълни той.
      Не надценявайте фигурата на който и да е политик у нас. Когато ДПС са на власт, то е ясно, че заповедите ще ги създава Местан. Ако е ГЕРБ, то Борисов ще ги създава. Ако хората бяха избрали Бареков, то аз щях да създавам заповедите. Това е напълно ясно.
      Аз съм политик, не дължа извинение на никого от моите опоненти, освен на моите избиратели, заяви той. Истината е, че у нас е такъв политическият материал, заяви Бареков. Ако нямаш власт да държиш хората, ако не им плащаш допълнително, няма как да ги държиш в парламента. Ясно е, че българските политици не са създадени да работят за заплата от 2-3 хиляди лева.
      Нашата партийна субсидия в размер на 250 хиляди лева е изхарчена само за заплати на представителите ни. Парите, на които разчита партията ни са много малко.
      Аз ще се ориентирам към мажоритарни избори от тук насетне, категоричен беше Бареков. В следващите години предстоят няколко мажоритарни вота. За да се кандидатирам, за каквото и да било, трябва да го обсъдя с моето политическо семейство. Ще заложа себе си и партията, заяви още той.
      Първо, ще реша проблема си със субсидията на партията, която управлението иска да ми открадне. А след това всички решения ще взема с моето семейство. Вие ще сте първите, които ще научите, заяви в заключение Бареков.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ