събота, 21.09.24
14.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ВЪЛНА ОТ БЕЗРЕДИЦИ В ТЕЛ АВИВ

      Няколко хиляди души излязоха на протест в столицата на Израел. Демонстрацията беше провокирана, след като полицията нанесе побой на военнослужещ от етиопски произход. В Израел живеят над 130 хиляди евреи, изселници от Етиопия, които се оплакват от расизъм, липса на възможности за реализация, бедност и полицейско насилие.
      Демонстрантите искаха социална справедливост, намаляване на данъците и повишаване на заплатите на държавните служители. Те се опитаха да направят палатков лагер в центъра на Тел Авив, но полицията ги разгони. В отговор на това в целия град избухна вълна от масови безредици. Наложи се полицията да използва сълзотворен газ и шокови гранати, за да разпръсне митинга пред кметството на града.
      Част от демонстрантите се опитаха да щурмуват общинска сграда и се нахвърлиха с камъни срещу служителите на реда, но опитът им беше неуспешен. При сблъсъците са ранени над 20 полицаи, а от демонстрантите – 7 души. По данни на „Гласът на Русия“, по време на безредиците, органите на реда са задържали 100 протестиращи.
      Според организаторите в демонстрацията са участвали 10 хиляди души. По данни на полицията обаче броят им е 3 хиляди.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ