петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      „АРМИЯТА“ НА КОСОВО ОТГОВОРНА ЗА АКЦИЯТА В КУМАНОВО

      Армията за освобождение на Косово пое отговорност за акцията в гр. Куманово, Македония. Въоръжената група заяви, че създава Република Илирида.
      Целта на Освободителната народна армия е да дестабилизира Македония, заяви президентът на страната Георге Иванов. Армията за освобождение на Косово е сепаратистка организация, чиято борба е присъединяване на северозападната част от Македония към Косово.
      Той допълни още, че членовете на групата са екстремисти и престъпници с особена военна подготовка и умения.
      Премиерът на Македония Никола Груевски заяви, че групата от 40 въоръжени мъже планира нападение срещу държавни институции, спортни събития и търговски центрове, с което застрашава много граждани на страната.
      Говорителят на МВР Иво Котевски заяви, че полицейската акция в Куманово е приключила успешно и към момента терористичната група е разбита.
      Сблъсъците между Армията за освобождение на Косово и полицията започна на 21 април, когато 40 въоръжени мъже от групата превзеха караулен пост в с. Гошинце. В акцията бяха взети за заложници 4-ма полицаи, които по-късно бяха освободени.
      Ситуацията в страната е нестабилна от месеци, след разкрития на опозицията за корупционни действия от страна на македонския премиер Никола Груевски. Министър-председателят на страната обвини политическите си опоненти в опит за предизвикване на междуетнически конфликт.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ