сряда, 25.09.24
22.9 C
София
25 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ПРОДЪЛЖАВАТ УСИЛЕНИТЕ РЕМОНТИ ПО МАГИСТРАЛИТЕ

      Ремонтните дейности по автомагистралите ще продължат и през летните отпуски, въпреки уверението на премиера Бойко Борисов, че след 1 юли няма да има строителни работи по пътните настилки. Причината е, че три участъка по „Хемус“ и „Тракия“ няма да бъдат готови в срок и ще останат затворени за движение. От Агенция „Пътна инфраструктура“ обаче успокоиха, че всички останали ремонти ще бъдат прекратени до месец септември.
      Най-проблемният участък от трите, които ще бъдат затворени и след 1 юли, е виадуктът на 67-ми километър от АМ „Тракия“.
      Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова заяви, че за първи път от 20 години се дават допълнителни средства от 100 млн. лева, които са за качествено подновяване на настилката, а не за запълване на кръпки. Участъците, подлежащи на рехабилитация, са дълги до 700 метра.
      Движението остава затруднено, а катастрофите се множат с всеки изминал ден. Очаква се трафикът да се засили още повече през идните месеци заради летните отпуски.
      Старите асфалтови настилки ще бъдат дарени на общините за закърпване на дупки по градските пътища. Материалът, който ще бъде предоставен, е в размер на 60 000 кубика асфалт. Все още не е ясно кои общини ще се възползват от подаръка на държавата.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ