четвъртък, 26.09.24
20.3 C
София
19 C
Пловдив
18.3 C
Варна
Search Suggestions

      ЗАПОЧНАХА МАТУРИТЕ ЗА ЗРЕЛОСТНИЦИТЕ

      Днес се провеждат държавните зрелостни изпити по Български език и литература за дванадесетокласниците и националното външно оценяване по БЕЛ за седмокласниците.
      Темата, която беше изтеглена за зрелостниците е „Ще бъдеш в бяло“ на Пейо Яворов. Този вариант беше изтеглен в 5:40 часа тази сутрин в министерството на образованието от журналиста Кремена Тодорова. Матурата ще продължи до 12 часа.  Зрелостният изпит по БЕЛ включваше 41 задачи. Те са три вида: въпроси от затворен вид с дадени възможни отговори, въпроси със свободен отговор с подусловия и задачи за създаване на текст. Изискванията към учениците са те да пишат с химикалка с черен цвят, да предадат мобилните си устройства на квесторите и да не напускат залата, в която са разпределени, до края на първия час. Резултатите от матурите ще бъдат оповестени до 9-ти юни 2015 година.
      Кандидат-гимназистите писаха по вариант 3 на изпита за БЕЛ. Националното външно оценяване за седмокласниците се провежда в два модула: първият 60 минути, а вторият: 90. Резултатите за кандидат-гимназистите ще бъдат обявени до 3-ти юни. Вторият задължителен изпит за учениците ще е по математика и ще се проведе на 22-ри май.
      Вчера пресцентърът на Министерството на образованието опроверга слухове в социалните мрежи, че са изтекли отговори за днешните изпити по БЕЛ. Те посочиха, че подобни публикации целят единствено нагнетяването на напрежението и провокиране на недоверие към МОН. Те обясниха, че теоретично възможните комбинации на задачи са над 11 милиона.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ