петък, 27.09.24
16.8 C
София
20 C
Пловдив
19 C
Варна
Search Suggestions

      ПРЕКРАТИХА ЖЕЛЕЗОПЪТНАТА СТАЧКА В ГЕРМАНИЯ

      Железопътната стачка в Германия е прекратена. Очаква се днес постепенно да спрат протестните действия, а до 19:00 часа местно време да се възстанови влаковия превоз. Решението е взето, след като германският железопътен концерн „Дойче Бан“ и синдикатът „Ге Де Ел“ са се съгласили на посредник за решаване на спора.
      В съобщение на железопътната компания се казва, че протестът на синдиката на машинистите е спрян като решението влиза в сила веднага. Посочва се още, че двете страни са се споразумели през нощта да бъде определен посредник, който да преговаря за решаването на продължилия спор за заплати, работни часове и права на диалог.
      Припомняме,че в началото на този месец се проведе най-дългата стачка в историята на германските железници, като за пет дни страната понесе загуби от 500 млн. Евро. Вчера започна деветата поред стачка в германския железопътен концерн „Дойче бан“ от 10 месеца насам. Протестът предизвика сериозни транспортни проблеми в държавата. Машинистите в Германия искат повишаване на заплатите с 5%, намаляване на работната седмица и отмяна на отработването.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ