петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      ИД СЕ СТРЕМИ КЪМ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ

      Екстремистката групировка Ислямска държава твърди, че до една година може да се сдобие с ядрено оръжие. Така джихадистите целят да се превърнат в най-опасното движение в света.

      В най-новия брой на пропагандното англоезично списание „Дабик“ терористите публикуват статия, озаглавена „Перфектната буря“. В материала се твърди, че се осъществява обединение на ислямистки групировки като „Боко харам“ и ИД в Близкия изток, Африка и Азия и така се създава едно глобално движение. Бойците на ИД пленяват танкове, ракетни системи и противовъздушни системи от САЩ и Иран преди да се насочат към по-мощното ядрено оръжие, което групировката за момента не притежава. Това обаче не е проблем, защото ИД разполага с милиарди долари в банкови сметки, така че може да закупи нелегално ядрено оръжие от Пакистан. В статията се твърди още, че този процес спокойно би се осъществил чрез дилъри на оръжие в страната чрез връзки с корумпирани пакистански политици.
      Междувременно в Швейцария се провежда разследване свързано с предполагаем член на ИД, който вероятно е планирал атентат срещу германския президент Йоахим Гаук. Обвиненият в тероризъм гражданин на Ирак, се намира в швейцарски арест от 21 март 2014 година. При обиск, проведен след неговото задържане е открит мобилен телефон, в който са отбелязани 6 местоположения- три на територията на Сирия, където по-рано са били извършени атентати и още три – на територията на Германия. Сред набелязаните цели е бил и замъкът Белвю – резиденцията на президента Гаук в Берлин. От прокуратурата в германския град Карлсруе потвърждават, че им е известно за делото за предполагаемия атентатор, но не дават допълнителен коментар.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ