събота, 28.09.24
15.7 C
София
16 C
Пловдив
18.3 C
Варна
Search Suggestions

      НАВЪРШВАТ СЕ 136 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА МВР

      Днес се навършват 136 години от създаването на Министерството на вътрешните работи. МВР е основано само няколко месеца след приемането на Търновската конституция.

      По случай годишнината министър Румяна Бъчварова направи обръщение към служителите, предаде БГНЕС. Тя заяви, че се полагат ежедневни усилия, за се осигурят добри условия на труд за служителите на МВР.
      Бъчварова допълни още, че всички в системата работят в напрегната обстановка, тъй като от тях се очаква да се справят със сериозни предизвикателства като миграционния натиск, природните бедствия, битовата и трансграничната престъпност, въпреки ограничените бюджети.
      Тя посочи, че ръководството и служителите, работещи към Министерството на вътрешните работи са призвани да налагат върховенството на закона, което е гаранция за стабилността на държавата и реда в обществото.
      Бъчварова изрази благодарността си към всички в системата на МВР и отправи благопожелания към тях и семействата им.
      Церемонията по отбелязване на националния празник на МВР се състоя днес пред Паметника на Незнайния воин, където беше отслужен водосвет на знамената. Бяха поднесени венци в памет на служителите на МВР, загинали при изпълнение на служебния си дълг. Тържествената проява продължи пред храм-паметника „Св. Ал. Невски“ с демонстрация на специализираната техника, която е част от въоръжението в различните структури на вътрешното министерство.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ