събота, 28.09.24
26.8 C
София
28 C
Пловдив
24.1 C
Варна
Search Suggestions

      АКЦИЯ „ПЛАКАТ“ СРЕЩУ „ПСИХОДЕСНИЦАТА“

      Провокативни плакати бяха разлепени из улиците на големит градове. Афишите носят красноречиви послания срещу бившия премиер Иван Костов, съпредседателя на Реформаторския блок Радан Кънев, правосъдния министър Христо Иванов, здравния министър Петър Москов, издателя на „Дневник“ и „Капитал“ Иво Прокопиев и активистите на „Протестна мрежа“ Антоанета Цонева и Асен Генов. Лицата на плакатите носят названието „психодесни“.

      Фотосите носят послания: „Няма да стане!“, „Няма да се продадем“, „България не е филиал на „Америка за България“. Где бяхте вий герои днешни? Когато бащицата ви Костов разпродаде България. Днес вие довършвате неговото дело. Довършвате страната ни.“
      Анонимната акция се появи в навечерието на протест срещу главния прокурор Сотир Цацаров и в подкрепа на съдебната реформа, насрочен за днес пред Съдебната палата.
      Припомняме, че първо бяха разлепени плакати в подкрепа на конституционните промени за съдебна реформа с надпис „Търсят се 160 от 240“. Междувременно друга акция с надпис „#Оставка“ освети палатата през изминалата нощ.
      Над 3000 души за заявили, че ще присъстват на днешния протест. До организиране на демонстрациите се стигна, след като миналия вторник Временната парламентарна комисия за промени в Конституцията отхвърли предложените текстове. Промените трябваше да се гласуват в пленарна зала още тази седмица, но се очаква това да се случи най-рано на 22 юли.
      В профила си в социалните мрежи Радан Кънев е коментирал плакатите с: „А, вчера двама миньори от Мадан ме попитаха буквално: „Господин Кънев, какво правим, ако реформата не мине? Ако не правим държава, какво правим?!“
      Повод за днешния протест е проверката на всички обществени поръчки в Министерството на правосъдието, която Прокуратурата започна миналата седмица, след като се самосезира по публикация във в. „Труд“ подписана от неизвестния Калоян Стоев.
      Главният редактор на в. „Труд“ Петьо Блъсков обяви, че той е Калоян Стоев и писането под псевдоним било разпространено, за да се предпазят източниците на изданието. Днешният протест ще е поредният срещу прокуратурата в мандата на Сотир Цацаров.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ