неделя, 29.09.24
15.2 C
София
17 C
Пловдив
18.1 C
Варна
Search Suggestions

      ВАС: ЗОНИТЕ ЗА ПАРКИРАНЕ В СОФИЯ ОСТАВАТ

      Върховният административен съд окончателно отхвърли жалбите на областния управител на София-град и сдружение „Софийски обществен съвет“ за изменение на досегашния ред и условия за престой и паркиране на територията на Столична община.

      Съдът потвърждава въведения режим на преференциално паркиране на превозни средства по постоянен адрес, като отхвърля твърденията за дискриминация при въвеждането на винетни стикери за живеещите в синя и зелена зона.
      Припомняме, че от Сдружението оспорваха възложените на „Център за градска мобилност“ ЕАД дейности за премахване на поставените знаци за нарушение в зоните и принудителното преместване на неправилно паркирано превозно средство. Съдът приема, че общинското дружество е службата, която трябва да упражнява контрол, и при констатирани нарушения, по Закона за административните нарушения и наказания осъществяват съвместна дейност с компетентните полицейски органи.
      Гражданите на София, които живеят в идеален и широк център се обявиха против въвеждането на синя и зелена зона, още през 2013, когато беше въведена Наредбата за организиране на движението в Столична община.
      Хората се възпротивиха на това, че ще трябва да плащат абонаменти, за да имат право да паркират близо до домовете си.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ