неделя, 29.09.24
15.2 C
София
17 C
Пловдив
18.1 C
Варна
Search Suggestions

      РАБОТНИЦИ НА ВМЗ – СОПОТ НА ПРОТЕСТ

      Синдикален протест пред сградата на Министерството на икономиката беляза първия работен ден от седмицата. 50 представители на КТ „Подкрепа“ за ВМЗ – Сопот се събраха, обединени под каузата – да бъде приета вече подадената оставка от члена на борда на директорите – Илиян Насков.

      Председателят на КТ „Подкрепа“ за ВМЗ – Сопот Димитър Атанасов разговаря със зам.-министъра на икономиката Любен Петров близо час. Те разговаряха по различни тревоги на работниците, които едва преди два месеца се завърнаха на своите работни места след няколкомесечна почивка от дейност.
      По думи на зам.-министъра най-важното е заводът да върне предишното си място в отбранителната индустрия.
      От своя страна Атанасов предаде фактури, доказващи, че подалият оставка Насков е водил умишлено ВМЗ – Сопот към фалит, като е извършвал продажби на много по-ниска цена.

      Заместникът на Лукарски изрази убеждение, че новото ръководство на завода за боеприпаси ще спази поетите си ангажименти пред министерството. Петров апелира към синдикатите за отворен диалог, чрез който държавната структура, да предприема необходимите решения и мерки за подобряване дейността на ВМЗ – Сопот.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ