неделя, 29.09.24
16.3 C
София
15 C
Пловдив
18.3 C
Варна
Search Suggestions

      MAKЕДОНСКИЯТ ГРАД ТЕТОВО В ДВУДНЕВЕН ТРАУР

      Македония обяви двудневен траур, след като опустошителните наводнения в района на Тетово взеха живота на три деца и възрастен мъж. Има двама ранени и повече от 11 се издирват.

      От местната болница съобщиха, че повече от 9 души са настанени за лечение. Много села са пострадали, а село Шипково е пострадало най-тежко със повече от 50 къщи, отнесени от прелялата река. Наводнението е отнесло мостове и предизвикало многобройни свлачища в района. След оттеглянето си водата е оставила на места до 3 метра кал, които усложняват предвижването на автомобили. Достъпът до селата Мала Речица и Тетово остава отцепен и днес.

      Македонският премиер Никола Груевски пристигна късно тази нощ в града и потвърди, че ситуацията е тежка и има жертви. Той беше придружаван от министъра на отбраната Зоран Йолевски, на МВР Митко Чавков и вицепремиера Владимир Пешевски.

      Днес в Скопие ще има извънредно заседание, на което ще се вземе решение за подпомагане на пострадалите. Росен Пленвенлиев днес поднесе своите съболезнования на македонския президент Гьорге Иванов, съобщиха от прессекретариата на държавната глава.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ