понеделник, 30.09.24
8.5 C
София
13 C
Пловдив
11.8 C
Варна
Search Suggestions

      ЗАВОДЪТ ЗА БОКЛУК В СОФИЯ ОТВОРИ ВРАТИ

      Заводът за преработка на отпадъците на София официално беше открит днес, месец преди местните избори и след осемгодишна сага и усилията на трима кметове по изграждането му. В проекта за цялостно управление на сметта на столичани досега са вложени 214 млн. лв. от оперативната програма „Околна среда“ от общо 346 млн. лв. отпуснати средства, предстои довършване на системата.
      Прерязването на лентата събра премиера Бойко Борисов, кмета на София Йорданка Фандъкова, заместник- председателя на ЕК и комисар по бюджет и човешки ресурси Кристалина Георгиева, министрите на околната среда Ивелина Василева, на регионалното развитие Лиляна Павлова, на здравеопазването Петър Москов и други.

      За завод за боклук в София се заговори след кризата с отпадъците през 2005 г. и протестите на жителите на кв. „Суходол”, където се депонира боклукът на София. Заводът беше предшестван от балиране на отпадъци, което излезе доста скъпо на София и предизвикаше протести навсякъде в страната, където столицата имаше намерение да закара балите. Предприятието, което отвори врати днес ще обработва по 410 000 тона отпадъци годишно, от тях ще се произвеждат гориво, рециклируеми материали и компост.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ