понеделник, 30.09.24
8.5 C
София
13 C
Пловдив
11.8 C
Варна
Search Suggestions

      МАХАТ АВТОМАТИТЕ ЗА ХРАНИ ОТ УЧИЛИЩАТА

      „Трябва да се прекрати практиката автомати, които „сипят благини, наситени със захар или сол“ да са на разположение на децата в училищата. Правителството поема този ангажимент.“ Това заяви д-р Петър Москов на днешната дискусия „Здрави в училище“. Той и спортният министър Красен Кралев бяха категорични, че затлъстяването и обездвижването при младежите е все по-зачестил и сериозен проблем, с който всички трябва да се борят с общи усилия.

      По думите на министър Кралев, първата стъпка към подобряване здравето на децата е увеличаването на часовете по физическа култура в училищата на три. Идеята вече е предложена в Народното събрание и чака одобрението на депутатите. Макар че такъв допълнителен час вече има, към момента той е само формален, допълни още Кралев. Ето защо предложението на спортното министерство е назначаването на професионални треньори, които да се занимават с подрастващите в учебните заведения.
      От днес започват и засилените проверки по училищните бюфети, които да покажат до колко храната, която се дава на зрелостниците, е наистина полезна. Двамата министри са категорични, че с обща борба, след 10 години в България ще живеят по-здрави деца.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ