вторник, 01.10.24
8.4 C
София
13 C
Пловдив
11.1 C
Варна
Search Suggestions

      КЕВР НАМАЛИ С 1.07 ЛЕВА ТАКСА „ЗАДЪЛЖЕНИЕ КЪМ ОБЩЕСТВОТО“

      Добавката „Задължение към обществото“ пада за бизнеса от 37,90 лв. на 36.83 лв. за мегаватчас, каза председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране.
      С решение на КЕВР бяха утвърдени цените на електрическата енергия, считано от 1.11.2015 година.
      На свое закрито заседание специализираният състав „Енергетика“ на Комисията е взела решение добавката „задължение за обществото“ да намалее с 1,07 лева. „Това означава намаление с 2,8%“, уточни Иванов, цитиран от Агенция „Фокус“.
      Като причина за намалението председателят на КЕВР посочи обстоятелството, че цената на природния газ за последното четвърто тримесечие на 2015 година с намаляла 14.26% , което представлява съществено намаление и на цената на електрическата енергия, произведена по високо ефективен начин от заводските и топлофикационните централи, които работят с първичен енергиен източник природен газ, а намалението на тази цена се отразява в таксата „Задължение за обществото“.
      Комисията реши да запази цената на електроенергията за битовите потребители, за да гарантира, че при евентуално поскъпване на природния газ, те няма да плащат по-високи цени.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ