вторник, 01.10.24
8.4 C
София
11 C
Пловдив
11.1 C
Варна
Search Suggestions

      ПАВЛОВА: ГОТОВНОСТТА НА АПИ ЗА ЗИМНИЯ СЕЗОН Е ДОБРА

      Готовността за поддръжката през зимния период на 20-километровата пътна мрежа, за която Агенция „Пътна инфраструктура“ отговаря е добра, като към момента 50% от изсикуемите материали за обработка на пътищата са готови. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова. Тя уточни, че към момента не са осигурени единствено 500 снегопочистващи машини от необходимите 3 255.
      Председателят на управителния съвет на АПИ инж. Лазар Лазаров добави, че състоянието на поддържащите фирми за зимата е готово над 80% в районите на Велико Търново, Търговище, Сливен и Разград, като там и количеството на осигурената сол е най-голямо. Областите Ловеч, Габрово, Варна и Бургас са готови за зимния период на около 50 до 80%, а местата с най-слаба подготовка за почистване на пътната мрежа са София, Пловдив и Кърджали.
      Ресорният министър добави, че осигурените средства за поддръжка на пътя през този земен сезон са в размер на 60 млн лева. За сравнение средствата, отделени през миналогодишния период са 56 млн лева. Павлова добави, че събираемостта от санкции през изминалата година са между 350-400 хиляди лева, като и сега се предвижда налагането на глоби за водачите, нарушили правилата за движение през зимния сезон.
      Лиляна Павлова беше категорична, че стриктно ще се следи за изправността на почистващите машини и навременното им пристигане на място. Тя добави, че основен проблем е липсата на шофьори, които да работят на 24-часова смяна. Санкции са предвидени и за водачи на тежкотоварни превозни средства, които още са в движение, след налагането на забраната. От Агенция „Пътна инфраструктура“ увериха, че чуждестранните тирове, влизащи в страната ни, ще бъдат проверявани за изправността на возилата и готовността им за зимни условия, още на граничните пунктове.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ