сряда, 25.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
22.5 C
Варна
Search Suggestions

      САЛАХ АБДЕСЛАМ БЯГА В ГЕРМАНИЯ?

      Най-издирваният човек в цяла Европа – заподозреният като осмия участник в кървавите атентати в Париж Салах Абдеслам, вероятно пътува към Германия, алармираха британски медии.

      Абдеслам, който е успял да се измъкне при мащабната акция на белгийските спецчасти, която се състоя късно снощи в Брюксел, най-вероятно пътува с лека кола марка „БМВ“ към немската граница.
      По неофициални данни, миналата вечер атентаторът се е изплъзнал и от полицейска гонка до град Лиеж, който се намира на около 40 км от Брюксел. След това, той се е отправил към Германия по магистрала Е-40.
      Все още няма информация каква е била ролята на Абдеслам в терористичните атаки от черния петък 13-и. Според френската полиция, във въпросната нощ 26-годишният Абдеслам е трябвало да нападне обект на Монмартър. Една от версиите е, че в последния момент джихадистът се е отказал да се самовзриви и заради това е избягал в Белгия.
      Междувременно стана ясно, че най-високата степен за тревога заради опасност от тероризъм ще остане в сила през целия понеделник в белгийската столица. Затворени са детските ясли, училищата и университетите, както и метрото.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ