вторник, 01.10.24
11.8 C
София
17 C
Пловдив
10.8 C
Варна
Search Suggestions

      ЦЕНТРОВЕ ЗА ВРЕМЕННО НАСТАНЯВАНЕ В ПОМОЩ НА СОФИЯНЦИ

      От Софийския „Социален патронаж“ осигуряват място за преспиване и храна за бездомни, какато и други подобни услуги. За втора поредна година отварят врати два кризисни центъра в София, в които лица без дом могат да пренощуват и да получат храна.
      Общината осигурява и топла кухня за социално слаби. Софийската община има социална политика, насочена към подпомагането на хора в нужда от 1 декември 2014., когато стартира проектът „Социална кухня“. Функционират и центрове за временно настаняване. Тази година центровете отново са отворени и се разширяват, като обещават, че няма да върнат никой от нуждаещите се. За момента обхванатите столичани в нужда надхвърлят 1800 души.
      Общинско предприятие “Социален патронаж” e специализирана социална институция, предоставяща социални услуги – сред които – битово обслужване, съдействие за получаване на обща и специализирана медицинска помощ, работа за подпомагане социалната реинтеграцията на самотни възрастни хора, деца, младежи и хора в неравностойно положение.
      Самите граждани могат да участват в проекта, като подадат сигнал за хора без дом или в неравностойно положение, на които може да бъде указана помощ.
      Обществените трапезарии са финансирани от европейски пари.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ