вторник, 01.10.24
11.8 C
София
17 C
Пловдив
10.8 C
Варна
Search Suggestions

      КАЗАНДЖИИ НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ ЗАКОНА ЗА РАКИЯТА

      Собствениците на казани за ракия излязоха на протест пред общината в Пловдив. Недоволството на производителите е породено от промените в Закона, които ги задължават да се регистрират като данъчни складове, ако произвеждат над 500 литра от високоградусовата напитка. Други ограничения, които притесняват производителите на ракия, са забраните да се работи през периода от януари до юли.
      Новите правила могат да доведат до увеличаване на работещите в сивата икономика. Протестиращите смятат, че ще се покачи и броя на нелегалните самоделни казани. Недоволството на пловдивчани е породено от съмненията им, че законите обслужват интересите на големите фирми, а не на дребните производители като тях.
      В демонстрациите се включиха и казанджии от Панагюрище и Пазарджик. Всички те планират да проведат протестните си действия от 15 часа днес на пътя Пазарджик – Варвара.
      Депутатът от Патриотичния фронт Полина Карастоянова заяви в парламента, че е подкрепила текста, ограничаващ производството на домашна ракия, защото последният е в подкрепа на икономиката.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ