вторник, 01.10.24
16.4 C
София
22 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      ЗАСИЛЕН ТРАФИК КЪМ ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ

      В четвъртия последен ден от почивните дни се очаква първата голяма вълна от автомобили, които потеглиха за празниците от София и големите градове към курорти и родните си места да се приберат обратно. За момента движението е спокойно, но за да не се образува трафик е изготвена специална пътна организация, съобщиха от МВР.

      От 14:00 до 20:00 часа е забранено движението на товарни превозни средства над 12 тона по автомагистралите и по-натоварените пътни участъци.
      Преди коледните празници само от София напуснаха 200 000 души с колите си. След празниците се очаква поне две трети да се приберат, а останали хора се очаква да почиват и през трите работни дни, като те ще се приберат чак след Нова година.
      Най-натоварени ще бъдат магистралите „Тракия“ и „Хемус“, както и пътят София-Кулата. От полицията предупреждават шофьорите да са по-внимателни заради мъглата, хлъзгавите и заледени пътища.
      Автобусните превозвачи очакваха днес да има криза за билети, защото повече от 70% от хората са закупили билети само за отиване до родните си места, без да заявят кога ще се приберат. Това създава проблеми, защото превозвачите не знаят каква заявка да направят за автобуси през 27, 28 декември и 3 януари, съобщават от БТВ.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ