вторник, 01.10.24
16.4 C
София
22 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      СКИ УЧИТЕЛИТЕ ЩЕ БЪДАТ КАТЕГОРИЗИРАНИ?

      Ски учителите ще бъдат категоризирани. Те ще получават свидетелства за правоспособност и категории, за да могат законно да упражняват тази професия, това гласи проектонаредба на Министерството на туризма.

      Предвижда се създаването на онлайн регистър, където ще могат да бъдат видени имената и данните на оторизираните ски учители, които имат право да обучават желаещите. Според квалификацията обучаващите ще бъдат разделени на три нива. В група „А“ ще бъдат включени всички, които са преминали успешно изпит за ски учител. В група „Б“ ще бъдат включени преподавателите с двугодишен стаж, а в група „С“ – тези, които най-малко две години са работили на ниво „Б“.
      Всички, които желаят да станат ски учители ще преминат през специален курс, което се прави и до момента. След него ще положат два изпита – теоретичен и практически. Тези, които успеят да покрият изискванията и на двата изпита щер получат удостоверение за правоспособност. В момента действащите ски учители също получават сертификат, удостоверяващ уменията им.
      Тепърва предстои обсъждане на новите изисквания в проектонаредбата на Министерството на туризма.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ