вторник, 01.10.24
12.9 C
София
17 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      СТРАХ ОТ БЕЖАНЦИТЕ В „ОВЧА КУПЕЛ“

      Превръща ли се „Овча купел“ в Кьолн? Жителите на столичния квартал се обърнаха към медиите заради постоянния страх, в който живеят от месеци насам. На метри от блока им се намира Център за настаняване на бежанци. С годините обаче профила на регистрираните лица, които пребивават там, се изменя и от жени и деца, които бягат от войната в страните си, сградата започва да помещава в себе си съмнителни мъже, които по думи на хората от квартала, заплашват сигурността им.

      Преди 5-6 години жителите на блока поставят ограда, за да се предпазят от бежанците в района. Тя обаче не е достатъчна, защото по пътя към детските градини, училищата и университета в близост, ограда няма.

      Живущите в квартала са изпращали многократни сигнали до Столична община, 06 РУ, СДВР и Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред към Народното събрание. Резултатът – засилено полицейско присъствие, което обаче по думи на жителите, не е достатъчно, за да предпази хората от престъпления. Нещо повече – между патрулиращите автомобили често има транспортиране на бежанци, което се извършва с най-вероятна цел – нелегален трафик към и от други държави.

      В последните месеци съмнителните бусове са заменени от необичайно присъствие на таксиметрови коли, категорични са живущите тук.

      Жителите в „Овча купел“ заплашиха, че ще излязат на протест и ще блокират Околовръстния път ако не бъдат взети мерки, осигуряващи спокойствие в квартала.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ