сряда, 02.10.24
10.7 C
София
13 C
Пловдив
13.7 C
Варна
Search Suggestions

      ОБСТАНОВКАТА В СТРАНАТА СЕ НОРМАЛИЗИРА

      След обилните валежи, обстановката в страната постепенно се нормализира. Няма данни за бедстващи или застрашени хора. За последните две денонощия служителите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ са извършили близо 800 спасителни и аварийни дейности.

      Пожарните екипи са работили главно по евакуация на хора от закъсали автомобили и от жилища, оказано е съдействие на нуждаещи се от медицинска помощ, изтегляне на превозни средства, премахване на паднали дървета и отводняване на жилищни сгради.
      В около 400 населени места все още няма електрозахранване. Не са регистрирани аварийни ситуации по язовирни стени и съоръжения към тях. Язовирите Ивайловград, Студен кладенец и Цанков камък се изпускат контролирано. Нивото на река Арда се понижава. Няма данни за бедстващи или застрашени хора.
      В област Силистра остава затворен пътят Силистра-Добрич. Останалата пътна мрежа в областта е трудно
      проходима.
      Отменено е бедственото положение за община Смолян. Остава в сила обявеното частично бедствено положение за общините Мугла, Киселчево и Горна Арда.
      В област Русе в действие е въведен планът за защита при бедствие при зимни условия за територията на цялата област. Издадени са заповеди за привличане на допълнителна техника и хора в общините Две могили, Иваново, Сливо поле, Ветово и Русе. Остава в сила бедственото положение в общините Две могили и Сливо поле.
      В област Разград е обявено бедствено положение за територията на община Самуил. Затруднен е достъпът до селата Голям извор, Ножарево, Хърсово, Владимировци и Кривица. Продължава да е затворен пътят Русе – Разград – Шумен. Останалите пътища са проходими при зимни условия.
      В област Монтана отворен за преминаване е проходът „Петрохан“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ