сряда, 25.09.24
20.3 C
София
19 C
Пловдив
18.3 C
Варна
Search Suggestions

      БЪЛГАРСКАТА ПОЛИЦИЯ ОГРАБВА И БИЕ МИГРАНТИТЕ?

      Български полицаи връщат в Турция мигранти и кандидати за убежище, след като им конфискуват личните вещи и ги подлагат на насилие. За това алармира доклад на правозащитната организация „Хюман райтс уоч“ (HRW.org), публикуван днес и цитиран от Ройтерс.
      Проучване на организацията, проведено между октомври и декември миналата година сред 45 бежанци в шест страни сочи, че бежанците от Афганистан, Сирия и Ирак са се оплакали от принудително връщане, ограбване, насилие и нападение с полицейски кучета от родни служители на реда. Според правозащитниците мигрантите са съобщили за 59 случая на насилствено пращане от България в Турция между март и ноември 2015 г, а 26 от тях са заявили, че са били бити от униформени лица или хапани от полицейски кучета. Според проучването на „Хюман райтс уоч“ всички, освен един, са казали, че вещите им са били отнети, а в някои случаи под дулото на оръжия, от хора, описани от тях като служители на българските правоприлагащи органи, са били принудително върнати през границата в южната ни съседка.
      Говорителка на българското вътрешно министерство заяви, че насилственото връщане на кандидати за убежище или подлагането им на неподходящо отношение не са част от политиката на България към мигрантите и че всеки случай, за който има информация, се разследва.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ