сряда, 25.09.24
20.3 C
София
19 C
Пловдив
18.3 C
Варна
Search Suggestions

      ДИМИТЪР ШИВИКОВ – ОБВИНЕН В ПРИСВОЯВАНЕ НА ИМУЩЕСТВО

      Софийската военноокръжна прокуратура внесе в Софийския военен съд обвинителен акт срещу бригаден генерал Димитър Шивиков.
      Обвинен е, че през 2010 г., когато е командир на българския контингент в Афганистан, е присвоил имущество на стойност 10 225 лв.
      Става дума за одеяла, спортни екипи, панталони, якета и походни легла, което е било предназначено за безвъзмездно раздаване на афганистанското население. Повереното на ген. Шивиков имущество е било пренесено в България с военен полет до Пловдив, като в описа към митническата декларация Шивиков удостоверил неверни обстоятелства, че доставката се транспортира по поръчка на българската армия и съдържа само стоки за нейни нужди, смятат от обвинението.
      Шивиков ще отговаря и за съставяне на документ с невярно съдържание. Генералът е записал в митничерската декларация, че доставката се транспортира по поръчка на Българската армия и съдържа само стоки за нейни нужди.
      Прокуратурата твърди, че той не е имал право да се разпорежда с имуществото, дарено от коалиционните партньори, извън целите, за които е предоставено на българския контингент.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ