сряда, 02.10.24
10.7 C
София
13 C
Пловдив
13.7 C
Варна
Search Suggestions

      УЧИТЕЛИ ПО ГЕОГРАФИЯ ИЗЛЯЗОХА НА НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ

      Учители по география от цялата страна протестираха днес пред сградата на Министерството на образованието и науката срещу промяна в учебния план по „География и икономика“.

      Преподавателите недоволстват, че материалът за 7-и клас ще се преподава вече в 5-и клас в по-малко часове.
      Исканията на протестиращите са промените да се отложат с една година и да се изготвят качествено. Учителите протестират още срещу намаляването на часовете по предмета от 40 на 30, което ощетява петокласниците.
      Промени се подготвят и за други учебни предмети като история например. Според учителите е безумие петокласници да изучават материал, предназначен за 7-и клас. По тяхно мнение континентите Африка и Антарктида не трябва да се изучават в 5-и клас, а ако това стане, то критериите трябва да бъдат занижени.
      Представители на образователното министерство Александър Дрингов и Христина Маркова защитиха реформата за учебните часове пред БНР. Те заявиха, че няма как петокласниците да имат по 51 часа География и да изучават 500 понятия.
      Промяната в учебното съдържание по География е част от цялото преструктуриране на образователната система, а това не е първият протест от учители, преподаващи „География и икономика“, добавиха още експертите.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ