сряда, 02.10.24
10.7 C
София
13 C
Пловдив
13.7 C
Варна
Search Suggestions

      ПРЕИЗБРАХА МУСТАФА ХАДЖИ ЗА ГЛАВЕН МЮФТИЯ

      Мустафа Хаджи беше преизбран за главен мюфтия с 991 гласа „за“, подкрепен от всички присъстващи в зала 1 на НДК делегати.

      На националната мюсюлманска конференция, която се проведе днес, Мустафа Хаджи беше единствен кандидат за поста. Той ще продължи да го заема и в следващите 5 години.
      Мустафа Хаджи призова за мир и любов между хората и религиите и възрази срещу партиите, които опитват да настроят обществото срещу мюсюлманите.
      По време на форума бяха гласувани изменения в устава на мюсюлманското вероизповедание. В големите райони, където не могат да бъдат назначени представители на мюфтийските наместници ще бъде осигурен по-голям достъп на вярващите, за да не им се налага да пътуват до големите градове. Друга съществена промяна е намаляването на членовете на Мюсюлманския съвет от 31 на 25 души. Представители на мюфтийства, на имамите и на мюсюлманските училища ще имат право да участват в Мюсюлманския съвет. Съветът на мюсюлманите вече е съвещателен орган. За председател отново беше преизбран Ведат Ахмед.
      Сред присъстващите гости на конференцията беше бившият лидер на Движението за права и свободи Лютви Местан, депутатът Хюсеин Хафъзов, както и представители на ръководството на ДПС – Алиосман Имамов и Мустафа Карадайъ.
      В началото на конференцията прозвучаха българският химн и химна на ЕС.
      Конференцията е под надслов „Аз избирам моя главен мюфтия“. Форумът беше открит от един от най-възрастните делегати д-р Исмаил Джамбазов.
      Джамбазов заяви, че провеждането на конференцията е плод на демокрацията в страната. Той призова мюсюлманите да осъждат категорично враждебните отклонения от исляма. Исмаил Джамбазов заяви, че вярващият мюсюлманин не може да бъде терорист и отправи призив към мюсюлманите да изградят в сърцата си стени срещу проникване на ислямизъм.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ