сряда, 02.10.24
6.3 C
София
12 C
Пловдив
12 C
Варна
Search Suggestions

      НА 69-О МЯСТО СМЕ ПО ВЪЗПРИЯТИЕ НА КОРУПЦИЯТА

      Страната ни е на 69-о място по възприятие на корупцията. Това сочат данните от проучването на организацията „Трансперънси интернешънъл“.

      Страната ни е по средата на таблицата в глобален мащаб, това заяви изпълнителният директор на асоциация „Прозрачност без граници“ Калин Славов пред БНР.
      Средната му стойност е 43, ние сме със стойност от 41. В рамките и на Западна Европа, и в рамките на ЕС, ние сме доста под последната страна, която е преди нас, а именно Италия. Румъния е напреднала много спрямо България.
      Според Калин Славов постоянното място на страната ни в класацията показва, че у нас сякаш се свиква с корупцията. Той посочи като пример за подобно поведение реакцията на докладите на Еврокомисията, като този, който се чака днес.
      Той коментира, че последните няколко доклада се превръщат в „чудо за три дни“, т.е. политиците успяват да изберат само най-добрите части от доклада, итерпретират ги по подходящ начин и шумът около тях затихва.
      Според класацията най-малко корумпирани са Дания, Финландия и Швеция. В първата десетка са Норвегия, Холандия, Швейцария, Сингапур и Канада. Десетото място се поделя от Германия и Великобритания, а САЩ и Австралия заема 16-а позиция.
      Сред държавите с най-високо ниво на корупция е Русия, която заема 119-о място, следвана от Украйна на 130-о място.
      Китай заема 83-а позиция, а Северна Корея и Сомалия си поделят последното място в класацията.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ