сряда, 02.10.24
6.3 C
София
12 C
Пловдив
12 C
Варна
Search Suggestions

      ВУЧКОВ: ЗАЩО НЕ СЕ ИСКА ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО?

      „Защо никой не иска да се гласува вот на недоверие за реформите в образованието, а искат само за промените в политическата и съдебната система“? Този и други задочни въпроси отправи професор Юлиян Вучков от трибуната на предаването си „Времена и нрави“ в ефира на телевизия Евроком.
      Според професорът изваждането на „История славянобългарска“ от учебната програма е недопустимо, тъй като тя е основополагаща за българското Възраждане, така както е недопустимо и отпадането на патриотични текстове от учебниците по литература. Според него учениците трябва да бъдат запознати с тези произведения не само в гимназиален етап на обучение, но и в периода на цялото си образование.
      Според професора образованието в страната ни бележи спад през последните години и е на много ниско ниво. Според него основното, прогимназиалното и най-вече гимназиалното образование у нас претърпяват колапс. За нивото на висшето образование в България Вучков беше категоричен, че то е на изключително ниско ниво.
      Професорът изрази притеснението си, относно изучаването на предмета история в училищата, като заяви че независимо от начина на преподаване, тя изчезва от съзнанието на българите като цяло. Според Вучков възрастните забравят историческото ни минало, а представителите на младото поколения не се интересуват от история или въобще не я познават. Професор Вучков допълни още, че недостатъците на политическата класа у нас се отразяват върху представянето на историята, като оказват влияние върху съдържанието което се включва в учебниците.
      Професор Вучков добави, че учебниците трябва да бъдат написани на достъпен език, за да провокират желанието на учениците към ученето.

      Гледайте още: ВИДЕОЗАПИС на целия анализ на проф. Юлиан Вучков в предаването му „Времена и нрави“, 26.01.2016 г.

       

       

       

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ