петък, 27.09.24
12.8 C
София
16 C
Пловдив
18.1 C
Варна
Search Suggestions

      СДВР: ОТБЕЛЯЗВАМЕ РЪСТ В РАЗКРИВАЕМОСТТА НА АВТОКРАЖБИТЕ

      Отбелязва се ръст в разкриваемостта на автокражбите. Това заявиха от Столична дирекция на вътрешните работи. Пред журналисти, те обясниха, че се правят множество спецакции, като се набляга главно на разследванията в София и районите около нея, тъй като там случаите на кражби са най-много.
      Директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ Христо Терзийски уточни, че през 2015 г. за цялата страна са откраднати 3 460 автомобила, като 25% от тях са намерени.

      Терзийски беше категоричен, че са необходими промени в закона за задържането на автокрадците. Той добави, че основната цел на тези кражби е автомобилите да бъдат разкомплектовани. Частите от превозните средства се продават на черния пазар за втора употреба. Директорът посочи, че за организираните банди работят хора, които да превозват крадените автомобили. От столична дирекция коментираха още, че се отчита нарастване на битовите кражби. В последно време се забелязва и силно посегателство над малки търговски обекти. Престъпниците крадат стока от един-два обекта на ден и печелят средно по 4 000 лева за същия период. Началникът на сектор „Кражби“ Александър Петров уточни, че се краде се главно стока, която след това бързо може да бъде продадена като цигари и скъпи шоколади.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ