сряда, 02.10.24
0.8 C
София
10 C
Пловдив
10.8 C
Варна
Search Suggestions

      ПРОТЕСТ СРЕЩУ СПИРАНЕТО НА ТРАМВАЙ 6 В СОФИЯ

      Жители на столичния квартал „Лозенец излязоха на протест, заради спирането на трамвай номер 6. Премахването на трамвая е заложено във връзка с реконструкцията на бул.“Скоболев“. Предвижда се трамвайното трасе в тунела под НДК да стане локално платно за автомобили с достъп до новата сграда на Софийския районен съд, известна като Военното НДК.

      Недоволните граждани са организирали подписка, за да се запази трамвайната линия. Протестиращите са събрали около 3 хил. подписа в защита на каузата си. Подписката е внесена в Столичната община, а резултатът от нея е спирането на тръжната процедура по избор на изпълнител.
      На протестната демонстрация в ролята си гражданин беше дошъл депутатът и бивш общински съветник Георги Кадиев.
      Общината уверява, че трасето ще бъде частично променено в участъка по булевард „Арсеналски“ и ще се измести от Петте кюшета по булевард „Витоша“ до пазара „Иван Вазов“. Ще бъде пусната временна автобусна линия, която ще се движци по кръгов маршрут от „Арсеналски“ по „Черни връх“ и „Витоша“. Трамвай №6 сега пътува от Лозенец до Обеля, а промените трябва да влязат в сила от пролетта. Протестиращите не желаят метрото да измести трамвая, тъй като то не навсякъде е достъпно.
      Калоян Паргов заяви, че в понеделник сутринта ще бъде разгледано отново решението за спиране на трамвая и ще бъдат направени консултации със заместник кмета по транспорта Любомир Христов, който ще каже дали линията ще бъде спряна окончателно.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ