сряда, 25.09.24
22.9 C
София
25 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ЕРДОГАН РАЗКРИТИКУВА ОБАМА ЗАРАДИ ПОДКРЕПАТА НА СИРИЙСКИТЕ КЮРДИ

      Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разкритикува американския президент Барак Обама заради подкрепата, която оказвал на сирийските кюрди от Партията „Демократичен съюз“, предаде БТА.

      „Аз ли съм ти съюзник или терористите в Кобане“ – Ердоган отправи този въпрос в обширно изявление пред турски журналисти в самолета на връщане от посещение в Южна Америка.
      Турският държавен глава критикува и действията на американския вицепрезидент Джо Байдън, който неотдавна посети Турция. Според Ердоган „от скривалищата на терористичната организация ПКК излизат руски, американски и западни оръжия“. Той заяви, че част от оръжията, които САЩ е продала на кюрдите са попаднали в ръцете на ДАЕШ. Ердоган изрази възмущението си от това, че Турция е стратегически партньор на САЩ, а не е имала възможност да получи подобно оръжие. Турският президент критикува и Европа, че не е особено загрижена за ситуацията в Сирия. На въпрос би ли реагирала Турция с насрещни действия в Сирия, Ердоган посочи, че е готов за всякакви възможности, ако се наложи.
      Президентът уточни, че турските въоръжени сили притежават всички необходими пълномощия за действия отвъд границата и не изпитва каквато и да е тревога от гледна точка на националната сигурност на страната.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ