петък, 27.09.24
16.8 C
София
20 C
Пловдив
19 C
Варна
Search Suggestions

      БРИТАНСКИЯТ ВЪНШЕН МИНИСТЪР ФИЛИП ХАМЪНД: САМО ПУТИН МОЖЕ ДА ПРЕКРАТИ ВОЙНАТА В СИРИЯ

      Президентът на САЩ Барак Обама е заявил в разговор с руския си колега Владимир Путин, че Русия трябва да преустанови въздушните си атаки срещу умерената опозиция в Сирия, съобщава gazeta.ru.

      Новината съобщи Reuters, като се позова на съобщение на Белия дом. В разговора двамата президенти са обсъдили и възможностите за хуманитарна помощ за Сирия.

      Разговорът е бил по инициатива на американската страна и в него Обама и Путин са обсъдили ситуацията в Украйна и Сирия и са се споразумели да активизират сътрудничеството по дипломатически път. .

      В разговора си с Обама Путин е подчертал, че е необходимо да се създаде един антитерористичен фронт без двойни стандарти. Според съобщение на пресцентъра на Кремъл Путин е подчертал необходимостта от военно сътрудничество между САЩ и Русия. Според него военното сътрудничество между САЩ и Русия ще позволи ефективна борба срещу „Ислямска държава“.

      От своя страна британският външен министър Филип Хамънд заяви, че само Путин може да сложи край на гражданската война в Сирия с едно позвъняване, доколкото оттеглянето на Башар Асад зависи от Москва.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ