петък, 27.09.24
16.8 C
София
20 C
Пловдив
19 C
Варна
Search Suggestions

      ХАМЪНД: ЕДИНСТВЕНО ПУТИН МОЖЕ ДА СПРЕ ВОЙНАТА В СИРИЯ

      Единственият човек, който може да спре войната в Сирия, е руският президент Владимир Путин. Това заяви днес в интервю за Би Би Си министърът на външните работи на Великобритания Филип Хамънд, предаде ТАСС.

      Британският външен министър заяви, че ситуацията с президента на Сирия Асад е същата, каквато беше и преди година: дали той ще си отиде, или ще остане зависи от това дали са готови руснаците да използват влиянието си над него, добави още той.
      Хамънд призова Русия да спазва международното хуманитарно право и да спре да бомбардира позициите на умерената опозиция в Сирия.
      Междувременно президентите на САЩ и на Русия Барак Обама и Владимир Путин обсъдиха в телефонен разговор сирийската криза и ситуацията в Украйна, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС.
      Двете страни дадоха положителна оценка на решенията от заседанието на Международната група в подкрепа на Сирия в Мюнхен на 11-12 февруари по хуманитарните аспекти на кризата, режима за прекратяване на огъня и започването на реален политически процес, се казва в съобщението.
      Двамата президенти са изразили подкрепа за усилията на двете работни групи – по прекратяване на огъня и по хуманитарните въпроси.
      Президентът Владимир Путин е заявил, че са необходими работни контакти между представители на министерствата на отбраната на Русия и САЩ, които биха позволили да се води по-успешна борба срещу терористичната групировка ИДИЛ. Путин отново е призовал за създаване на обединен антитерористичен фронт и отказ от двойни стандарти, се допълва в съобщението.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ