сряда, 02.10.24
9.8 C
София
17 C
Пловдив
15.3 C
Варна
Search Suggestions

      В 6 ЯМБОЛСКИ СЕЛА ЩЕ ОБРАБОТВАТ ЗЕМЯТА В РЕАЛНИ ГРАНИЦИ

      Само в шест села на Ямболска област земята ще се обработва в реални граници през тази година, като вече са сключени споразуменията за землищата на всички населени места в петте общини.

      От общо 109 землища за населени места в Ямболска област, само в 6 земеделските земи ще се обработват в реални граници, съобщи Стоян Кунов, директор на Областната служба „Земеделие“ в Ямбол.

      „Имаме 103 споразумения сключени доброволни – по общини можем да кажем: в Болярово – Малко Шарково е в реални граници; в Елхово – Малко Кирилово; в Стралджа са повече- Зимница, Поляна и Чарда и в Тунджа е само Дражево“.

      В сравнение с миналата година броят на землищата, където се обработва в реални граници, остава същият. Сега един договор в община Елхово се е развалил, но в едно голямо землище – това на село Победа, в община Тунджа, тази година споразумението е факт.

      Кунов поясни и причината за липса на договори за уедряване на парцелите:

      „На места, където са по-удребнени имотите, като примерно за Тунджа в Дражево – там има повече земеделски стопани, които обработват в реални граници и няма как да направят комасация, т.е. да се споразумеят да обработват комасирано“.

      Източник: БНР

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ