сряда, 02.10.24
21.2 C
София
23 C
Пловдив
20.1 C
Варна
Search Suggestions

      ИНЖ. КИСИМОВ: НАД 500 000 ПЕНСИОНЕРИ ЖИВЯТ СЪС 157 ЛЕВА

      „Над 500 000 пенсионери живеят със 157 лева на месец. Възрастните са най-многолюдното съсловие в България“ – Това обяви инж. Димитър Кисимов в предаването „Делници“ по Евроком.

      Председателят на асоциацията на пенсионерите заяви, че е нужно обединяване на структурите на пенсионерите. В момента тяхното съсловие е най-разединеното и се нуждае от единство.
      Кисимов показа споразумение за обединена партия на пенсионерите, което според него е инсценирано.
      На въпроса как може да се реализира тази идея Димитър Кисимов обясни, четрябва да се вземе решение от Народното събрание за създаването на закон за възрастните хора, който да гарантира условията им за по-добър живот. Такива закони действат в много от страните членки на Европейския съюз и България също има нужда от него.
      Председателят на асоциацията на пенсионерите добави, че има група от експерти, които са готови за разговори относно това, как да дойдат допълнителни приходи и да се промени размерът на пенсиите.
      Инж. Кисимов иска среща с комисия по правата на човека в парламента и добави, че е готов да организира протест пред Европейския парламент, ако исканията не бъдат обсъдени.
      Първата стъпка за осъществяването на обединение на съсловието на пенсионерите е да се организира среща с омбудсмана Мая Манолова и да се наблегне на закона с основно внимание и протекция на възрастните у нас и най-важното – да се задейства българска организация на пенсионерите.

      Вижте още: ВИДЕОЗАПИС на целия разговор с инж. Димитър Кисимов в предаването „Делници“, 07.03.2016 г.

       

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ