сряда, 25.09.24
20.3 C
София
19 C
Пловдив
18.3 C
Варна
Search Suggestions

      Янка Такева: Около 250 000 български деца са зад граница и не са обхванати от образователната система

      Синдикатът на българските учители е успял да извоюва на три пъти в годината преподавателите да получават по 200 лева бонуси – за 24 май, за началото на учебната година и за Коледа. Това каза председателката на синдиката Янка Такева в предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“.

      Според нея учителите в по-малките училища понякога не получават тези пари, тъй като бюджетите не стигат, а общините подценяват проблема. Разчетите на синдиката сочат, че тази година около 86 % от преподавателите ще получат бонуси по 200 лева за 24 май.

      Такева посочи, че има проблем с децата, които напускат училище преди да навършат 16 години. Тя каза, че няма точна статистика колко са напуснали училище преждевременно, но има данни, че около 250 000 деца в училищна възраст не са в България и само около 20-25 000 от тях са в обхванати в системата на българските училища зад граница.

      Председателката на Синдиката каза още, че образователната система не трябва дабъде разкъсвана, а да бъде единна. Според нея е трябвало да се забави финансирането на частните училища, тъй като парите за образование в момента не са достатъчни.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ