петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
20.3 C
Варна
Search Suggestions

      Разпитаха военния министър за ремонта на МиГ-овете

      Повече от два часа продължи разпитът на военния министър Николай Ненчев в столичното следствие за договора за ремонта на двигателите на МиГ-вете.

      Адвокат на Ненчев е лидерът на ДСБ Радан Кънев. Военният министър коментира пред журналисти, че проверката е за избора на компанията, която ще ремонтира двигателите, а не за цената им. В рамките на проверката са били разпитани експерти и негови заместници. Тя е започнала по анонимен сигнал, каза Ненчев.

      Радан Кънев призова прокуратурата да бъде оставена да си свърши работата и коментира, че към момента няма доказателства делото за самолетите МиГ да е политическа поръчка.

      Споразумението с Полша предвижда удължаване на експлоатационния ресурс на шест двигателя за МиГ-29 на българските военновъздушни сили (ВВС) за над 6 млн. евро. След ремонта двигателите ще имат ресурс от 350 часа. Гаранцията ще е 24 месеца или 200 летателни часа.

      До подписването на споразумението се стигна заради задънената улица, до която стигнаха преговорите между МО и руската корпорация РСК МиГ, която настоява, че само тя има право да ремонтира произведените от нея изтребители, тъй като Полша няма лиценз да прави това за трети страни, а само за собствените си самолети.

      Русия заплаши да оспори споразумението между Полша и България в съда.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ