петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
20.3 C
Варна
Search Suggestions

      Русия строи военна база в Палмира

      Русия e превърнала част от сирийския град Палмира във военна база, която се явява пункт за подготовка на операции против терористите. За това информират Al Masdar News.

      Анализатори смятат, че новата база в сирийската пустиня демонстрира намеренията на Русия да разшири зоната си на провеждане на бойни операции до град Рака, който групировката от „Ислямска държава“ счита за своя столица.
      Очаква се в скоро време в небето над града да се появи и руска бойна авиация. 

      В същото време aмериканска организация за опазване на културното наследство също информира за строеж на нова военна база в сирийския град Палмира, в границите на защитената зона с археологическия обект от списъка на ЮНЕСКО за световното наследство, предава Асошиейтед прес.

      Маамун Абдулкарим, началник на отдела за античните обекти и музеите в Дамаск, заяви днес пред Асошиейтед прес, че руснаците строят малка казарма, включваща офиси и клиники. Той каза, че отделът му не е получавал искане за строителството.

      От септември миналата година Русия оказва помощ на сирийската армия в борбата с терористичните групировки, в частност с „Ислямска държава“. В края на март 2016г. Палмира беше освободена, след като беше окупирана от войници години наред. Тогава сирийските военни си върнаха града благодарение на руската военна авиация.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ