събота, 28.09.24
11.8 C
София
15 C
Пловдив
17.1 C
Варна
Search Suggestions

      Подготвят затягане на мерките против измами по време на кандидат – шофьорските изпити

      От Министерството на транспорта подготвят строги мерки срещу манипулирането на шофьорските изпити.
      Сред новоприетите мерки по време на изпитите ще са изолиране на кандидатите един от друг, провеждане единствено на територията на офиси на „Автомобилна администрация“, щателна проверка за електронни устройства извършена със специални детектори. Московски разясни, че изолирането ще се осъществява чрез изграждането на „изпитни терминали“, които ще бъдат своеобразни кабини за провеждане на изпитите. Тестването ще се извършва в отделени работни места, за да нямат никаква възможност за пряка комуникация.
      Новите мерки се въвеждат след като по време на разследваща акция против измами със закупуване на документите бе арестуван шефът на ДАИ Цветелин Цветанов.

      Той изрази надеждите си, че до края на годината ще започне изграждането на изпитните терминали, звукоизолирани и шумоизолирани и с включено видеонаблюдение.

      Анализът за окрупняването на контролните органи ще бъде готов в края на май и се очаква контролната дейност на пътя извършвана до момента от „Автомобилна администрация“ да се прехвърли изцяло към КАТ.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ