събота, 28.09.24
11.8 C
София
15 C
Пловдив
17.1 C
Варна
Search Suggestions

      Бившият шеф на ВМА на съд- открадна 6.5 млн. лв.

      Бившият началник на Военномедицинска академия (ВМА) и депутат от ГЕРБ ген. Стоян Тонев и началникът на клиниката “Дерматология и венерология” към болницата д-р Мирослава Кадурина отиват на съд.

      Военноокръжна прокуратура-София днес предаде бившият началник на Военномедицинска академия (ВМА) и депутат от ГЕРБ ген. Стоян Тонев и началникът на клиниката “Дерматология и венерология” към болницата д-р Мирослава Кадуринана съд за престъпления, ощетили ВМА с близо 6.5 млн. лв.

       

      Д-р Кадурина е карала свои подчинени, в работното си време във ВМА, да работят и за фирма “Дерма Прим МК” ООД, на която тя е мажоритарен собственик. Също така е обвинена, че е предоставила без правно основание оборудване на болницата на “Дерма Прим МК” ООД. По този начин д-р Кадурина е нанесла имуществени вреди на ВМА в размер на 6 485 064.81 лева.

       

      Кадърът на ГЕРБ- генерал Тотев е сключил неизгоден договор за замяна на лазерна система на стойност 168 950,00 евро, а ВМА върнала на производителя друга лазерна система на цена – 79 250,00 евро и заплатила за изравняване на стойността на заменяните апарати разликата в размер на 89 700,00 евро. От това произлязла значителна вреда за ВМА, която той представлява, в размер на 38 089,85 лева. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ