събота, 28.09.24
26.8 C
София
28 C
Пловдив
24.1 C
Варна
Search Suggestions

      Свещеник е осъден за блудство с дете

      73-годишният варненски свещеник Янко Янакиев от храма „Св. Димитър Солунски“ в квартал „Владиславово” е осъден за блудство на публично място с 13-годишно момче. Той получи условно наказание от Районния съд в морската столица.

      Янакиев и момчето се познавали отдавна, тъй като баба му често го водела в храма. Детето често помагало в църквата като подреждало свещи, участвало в литургии, учило молитви и църковни песни. В замяна отец Янакиев му давал храна и дребни пари. Имало случаи, в които за рождени дни му купувал подаръци.

      На 30 януари 2015 г. свещеникът завел детето в открития топъл минерален басейн в курорта „Св.св. Константин и Елена“. Там започнал да блудства с него. Съвестни граждани го забелязали и веднага сигнализирали на полицията.

      На делото срещу Янакиев са разпитани множество свидетели и вещи лица. Съдебният състав наложи на свещеника наказание от 1 година лишаване от свобода. Тъй като подсъдимият е с чисто минало, присъдата му за лишаване от свобода се отлага с изпитателен срок от 4 години. Осъден е и да заплати обезщетение от 2000 лева на пострадалото дете.

      Присъдата може да бъде обжалвана.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ