събота, 28.09.24
26.8 C
София
28 C
Пловдив
24.1 C
Варна
Search Suggestions

      bTV и NOVA преекспонирали случая с Цвети

      bTV и NOVA са нарушили Закона за радио и телевизия при отразяването на инцидента с гимнастичката Цветелина Стоянова, обяви председателят на Съвета за електронните медии (СЕМ) Мария Стоянова след доклад на мониторинговия отдел. Състезателката от националния ансамбъл по художествена гимнастика се намира в „Пирогов“ след падане от шестия етаж при предполагаем опит за самоубийство.

      Становището на мониторинговия отдел на регулатора е, че при отразяването на случая двете частни национални телевизии са нарушили етичните норми. Налице е преекспониране по темата. Фиксирането върху личната драма, множеството включвания от болницата и мястото на инцидента, както и множеството интервюта, които са заели основна част от сутрешните блокове на двете телевизии, са създават впечатление, че се спекулира с една човешка трагедия и че са преминати границите на етичните норми.

      bTV и NOVA разпространяват подробности около инцидента и личността на младото момиче, които могат да се възприемат като аспекти, свързани със семейния ѝ живот и здравния ѝ статус. Излъченото съдържание носи риск от вторична виктимизация на близки ѝ.

      Според доклада на мониторинговия отдел не се отчетени законови нарушения при отразяването на случая от програма „Хоризонт“ на БНР, както и БНТ.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ