петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
20.3 C
Варна
Search Suggestions

      Цецка Цачева на официално посещение в Китай

      В периода 27 юни – 1 юли 2016 година председателя на Народното събрание Цецка Цачева е на официално посещение в Китай. Визитата е по покана на председателя на Постоянния комитет на Общокитайското събрание на народните представители Джан Дъцзян, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

       

      Гостуването ще започне с официално среща между Постоянния комитет на Общокитайското събрание на народните представители Джан Дъцзян и Цецка Цачева и водената от нея Българска делегация. Предвиден е и разговор на делегацията с депутати от Общокитайското събрание. Българското представителство ще поднесе цветя на Монумента на народните герои. Председателят на Народното събрание ще се срещне с ректора на Пекинския университет за чуждестранни изследвания Пън Лун и ще изнесе лекции пред студентите на тема „Светлината на познанието и скоростта на мечтите“.

       

      На 28 юни 2016 г. българската делегация ще разговаря с председателя на Постоянния комитет на Пекинския градски народен съвет на Пекинското събрание на народните представители Ду Дъин. По-късно Цецка Цачева и народните представители ще имат среща с българската общност в Пекин.

       

      На 29 юни делегацията ни, водена от председателя на Народното събрание че разговарят с председателя на Китайския народен и политически консултативен съвет Ю Джъншън. Българската група ще се срещне с ръководството, преподаватели и студенти от Пекинския университет за езици и култури. Също ще имат възможността да разгледат изложбата на проф. Пламен Легкоступ “Impressions of Civilizations”, която е представена в университета.

      По време на посещението българската група ще посети Шанхай и столицата на провинция Шенси – Сиан. Предвидени са срещи с президента и ръководството на компанията CEFC, която е сред най-динамично развиващите се частни компании в Китай. Ще се водят разговори и с председателя на Градското събрание на народните представители на Сиан.

       

      В рамките на визитата ще бъде подписан и меморандум между Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Министерството на жилищното строителство и градско и селско развитие. От българска страна документът ще подпише министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

       

      В състава на делегацията са заместник-председателите на Народното събрание Янаки Стоилов, Красимир Каракачанов и Явор Нотев, съпредседателят на Групата за приятелство България – Китай Димитър Бойчев, членовете на Групата за приятелство България – Китай Джейхан Ибрямов, Борислав Миланов и Росен Петров, председателят на Комисията по отбрана Михо Михов, заместник-председателят на Комисията по културата и медиите Ирена Соколова и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ